Annons:

Flygbussarna korar snålaste chauffören

Sveriges snålaste busschaufför heter Trajan Kocovski och kör flygbuss i Skåne.

Det står klart efter den tävling i sparsam körning som Flygbussarna just avslutat. In i det sista var kampen jämn mellan de tio förare som deltog. Tävlingen innebar att förarna sparade 476 liter bränsle på fem kördagar var och minskade bränsleförbrukningen med i genomsnitt 12,8 procent.

– Under tävlingsveckan har vi tittat på överförbrukning av bränsle, alltså den faktor som förarna själva kan påverka. Flera av chaufförerna har under någon tävlingsdag lyckats köra helt utan överförbrukning alls, vilket är ett fantastiskt bra resultat, säger Eva Tiséus, marknadschef på Flygbussarna.

Vinnaren Trajan Kocovski har kört flygbuss sedan 1993 och kan nu skryta med titeln ”Sveriges snålaste busschaufför”.

– När jag kör buss tänker jag framför allt på att planera min körning för att spara bränsle.  Det är också något jag tillämpar när jag kör bil privat, säger Trajan Kocovski.

Under det senaste halvåret har Flygbussarna minskat sin bränsleförbrukning med 6,2 procent. Det innebär en besparing på 1,7 miljoner kronor per år och dessutom minskade koldioxidutsläpp. Genom att ge förarna bonus bland annat utifrån hur miljövänligt de kör är målet att motivera dem att sträva mot att minska bränsleåtgången ytterligare.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024