Annons:

Flygpersonal tränas i att upptäcka traffickingoffer

Ukraina är först ut i Europa att utbilda sin flygpersonal i att identifiera potentiella offer för människohandel.

Utbildningen är en del av en plan för att öka det globala samarbetet i kampen mot modernt slaveri. Den första workshoppen ägde rum under onsdagen och är en del av en internationell plan som främjas av amerikanska kongressledamoten Chris Smith, som är i Kiev denna vecka inför en åtgärd för att öka partnerskap mellan brottsbekämpning och resebranschen för att bättre bekämpa människohandel.

– Vi är alla ansvariga för att avsluta detta omänskliga brott, men faktum är att personal på flygbolag, hotell och transport är i en unik position för att kunna upptäcka potentiella offer för att kunna ge dem den hjälp de behöver, säger Chris Smith.

Ukrainas Infrastrukturministerium var värd för workshoppen som leddes av organisationen Airline Ambassadors. Cirka 30 flygbolagsanställda deltog i utbildningen. Smith uppmanar nu andra länder att införa liknande träningsprogram i samarbete med resebranschen att förhindra människohandel.

– Jag lovordar Ukraina för det arbete man har gjort i dag för att uppmärksamma de 600 000 till 800 000 offer som flyttas över gränserna varje år och som kunde räddats i transit om flygbolaget och övriga persontransporter har lämplig utbildning och brottsbekämpande redo att ingripa, sade Smith. Jag har inga tvivel om att, som en följd av denna utbildning idag, kommer hundratals, kanske tusentals, fler liv kan räddas.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024