Annons:

Galna hotellpriser i Rio inför fotbolls-VM

Rio är numera världens tredje dyraste stad när det kommer till hotell, enligt en ny studie utförd av Brasiliens turistbyrå.

Turister som planerar att besöka Rio under fotbolls-VM nästa år bör lägga undan en extra slant till resekassan. Priserna på hotell, restaurang och transport har gått genom taket och nått rekordhöga nivåer. Ett hotellrum kostar i genomsnitt 1 608 kronor per natt för ett dubbelrum, vilket kan jämföras med genomsnittspriset i New York som ligger på 1 602 kronor, eller i Paris på 1 279 kronor.

Under de senaste tio åren har restaurangpriserna stigit med 140 procent, enligt den nationella statistikbyrån IBGE. Den ekonomiska tillväxten i kombination med sociala program har lyft cirka 40 miljoner brasilianare ur fattigdom under det senaste decenniet, vilket har påverkat priserna och konsumtionen. Trycket på landets flygplatser är stort. Det passerar nu drygt sex miljoner resenärer på landets internationella flygplatser årligen och landet siktar på att på tio miljoner år 2020. Myndigheterna har nu inlett en plan för att uppgradera landets överbelastade flygplatser och har investerat fyra miljarder dollar i hotellbranschen för att kunna möta efterfrågan. Inrikesflyg är fortsatt dyrt på grund av monopolet som innehas av flygbolagen TAM och Gol.

 

Kommentarer är stängda.