Annons:

Katthult invigt i Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

Det nya området för Emil i Lönneberga är en investering på 95 miljoner kronor och den största satsningen någonsin i Astrid Lindgrens värld.

Det nya området är 4,5 tunnland stort där man bland annat byggt upp gården Katthult, en stadsmiljö, lekområde och återskapat det gamla kulturlandskapet med slåtterängar och betesmarker. Här finns även Krösa-Majas stuga, restaurang Stadsmästargården med sittplatser inomhus för drygt 300 gäster och mat lagad från lokala producenter, köksträdgård, vattendrag och små sjöar. Där finns också Lekladan där man kan hoppa i hö och leka på det sätt som Astrid Lindgren och hennes syskon gjorde hemma på gården Näs, bara ett stenkast från parken.

– När andra parker i Norden presenterar spektakulära åkattraktioner känns det bra att kunna erbjuda en nyhet som handlar om det småländska bondelandskapet på Emils tid, säger Mikael Ahlerup, vd Astrid Lindgrens Värld.

– Vi fortsätter också att sätta fokus på att förstärka gästens upplevelse av att allt är äkta och sker i stunden och vi gör det på vårt unika sätt som gett oss både nationella och internationella utmärkelser. Det känns viktigt att kunna visa upp ett småländskt landskap, såsom det såg ut på Emils tid och när Astrid Lindgren växte upp, med naturen och leken i centrum. 2013 växer många barn växer upp i stadsmiljö och kanske inte kommer ut på landet så ofta, med vår nya satsning erbjuder vi den möjligheten för väldigt många barn, säger Mikael Ahlerup.

 

 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024