Annons:

SAS försäljning av Wideröe godkänd

SAS försäljning av Wideröe Flyveselskap AS har godkänts av den norska konkurrensmyndigheten.

Försäljningen är ett led i SAS besparingsplan 4XNG som ska få flygbolagets ekonomi på fötter igen. Försäljningen förväntas avslutas i september.

Köparen av Wideröe är inte Per G Braathenen, vilket många har spekulerat i, utan en norsk investerargrupp som består av Torghatten ASA, Fjord1 AS och Nordland Fylkeskommune. SAS behåller 20 procent av aktierna, men har för avsikt att avyttra hela ägarskapet i Widerøe under 2016.

– Denna avyttring är i linje med vår strategi att bygga ett långsiktigt finansiellt starkt SAS. Vi är mycket nöjda med att ha utvecklat Wideröe till ett framgångsrikt flygbolag under SAS ägarskap och vi ser fram emot att fortsätta stärka Wideröes position som det ledande regionala flygbolaget i Norge tillsammans med de nya ägarna, har Rickard Gustafsson, vd och koncernchef i SAS, tidigare kommenterat försäljningen.

I samband med detta har SAS omförhandlat och ändrat en kreditfacilitet. Krediten minskas från 3,5 miljarder till 2,0 miljarder kronor.Långivare är SAS fyra majoritetsägare, inklusive de skandinaviska staterna, och ett syndikat bestående av sju banker. Krediten är fortsatt outnyttjad.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024