Annons:

SAS och Amadeus i nytt samarbete

SAS blir lanseringspartner till teknikleverantören Amadeus nya lösning.

Den nya lösningen kallar Amadeus ”Altéa origin & destination revenue management”. SAS sluter nu ett långsiktigt avtal med Amadeus, och senare i månaden kommer SAS dottebolag Wideröe att ansluta sig. Wideröe är visserligen sålt till 80 procent, en affär som lär gå igenom i september, men flygbolaget ansluter sig i vilket fall. Lanseringen av Amadeus nya teknik är beräknad till 2015. I dagsläget är åtta flygbolag anslutna till Amadeus integrerade lösning för revenue management och passagerarservice.

– Hos SAS har vi ett långt och beprövat arv av innovation inom revenue management och som företag har vi utan tvekan en av branschens högsta avkastningar till följd av vår banbrytande origin & destination-baserade arbetsmetod, säger Magnus Rosén, Vice President Revenue Management Systems SAS Group IT. Vi är övertygade om att Amadeus nya lösning för revenue management kommer att hjälpa oss att ytterligare stärka vårt ledarskap inom området. Vi välkomnar även etableringen av Amadeus kompetenscenter kring intäktshantering och ser fram emot att arbeta tillsammans med Amadeus för att dela med oss av fördelarna kring vår gemensamma satsning inom revenue management till övriga flygbolag som använder Altéa.

I samband med samarbetet och lanseringen ihop med SAS öppnar Amadeus ett kompetenscentrum i Köpenhamn, där drygt 20 av SAS personal kommer att börja arbeta.

– Revenue management är ett allt viktigare fokusområde för flygbolag som har direkt påverkan på sista raden. Under 20 år har SAS lett vägen för origin & destination-baserad revenue management, samtidigt som vi på Amadeus kontinuerligt har investerat i detta område sedan 2006. Därför är vi mycket glada över att SAS är en av de kunder som använder vår lösning för revenue management och att företagets experter ansluter sig till vårt nya kompetenscenter. Jag vill också personligen välkomna de SAS-anställda som snart kommer att bli en del av vårt företag, och som kommer att göra det möjligt för våra kunder att dra nytta av deras enastående kompetens inom detta område. Jag tror att våra gemensamma resurser för innovation och expertis hjälper oss att leverera intäkter och möjliggöra kostnadssänkningar samt höja produktiviteten för våra kunder, säger Julia Sattel, Senior VP, Airline IT på Amadeus.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024