Annons:

Ryanair beställer 175 nya flygplan av Boeing

Ryanair har slutfört en rekordorder på 175 stycken flygplan av modellen Boeing 737-800.

Affären beräknas vara värd 15,6 miljarder dollar. Ordern innebär att Ryanair utökar sin flygplansflotta till fler än 400 flygplan och kapacitet för fler än 100 miljoner passagerare per år i Europa i slutet av leveransperioden 2019. Beställningen är Boeings största order någonsin från ett europeiskt flygbolag och den största industriella irländska ordern i historien. Ordern skrevs på av Ryanairs vd, Michael O’Leary, och Boeing Commercial Airplanes vd, Ray Conner, vid en ceremoni på Paris Air Show under onsdagen.

– Ryanair driver det största flotta av Boeingplan i Europa, och denna order på 175 flygplan kommer att ge Ryanair möjlighet att växa genom att erbjuda ökad konkurrens, lägre priser och bättre utbud för passagerare över hela Europa. Ryanair är stolta över att investera i högkvalitativ amerikanska tillverkningsindustri och sysselsättning, säger Ryanairs vd, Michael O’Leary.

Den första leveransen av de nya Boeingplanen sker i september 2014. Ryanair fortsätter att utvärdera fördelarna med Boeings 737 MAX -flygplan, som tas i drift under 2017.

– Vi är glada att kunna slutföra denna order, som är ett bevis på det värde som Next-Generation 737-familjen ger till Ryanair. Som den mest effektiva, tillförlitliga flygplanet med en mittgång som flyger i dag, har Next-Generation 737 varit och kommer fortsätter att vara hörnstenen i Ryanairs flotta. Jag kunde inte vara mer stolt över att se partnerskapet mellan Ryanair och The Boeing Company förlängas för de kommande åren, säger Boeing Commercial Airplanes vd och koncernchef, Ray Conner.

 

Kommentarer är stängda.