Annons:

Fiji Airlines förbjuder hajfenor i lasten

Fiji Airlines har förbjudit hajfenor ombord i sin nya policy.

Fiji Airlines – som fram till förra veckan hette Air Pacific – presenterade i veckan en ny version av sin företagspolicy, där det framgår att det ska bli förbjudet att transportera hajfenor ombord på planen. Den nya policyn är ett resultat av påtryckningar från miljö- och hållbarhetsgrupper. Den nya policyn tillåter däremot transporter av hållbara hajprodukter, men miljöaktivisterna anser ändå att detta innebär ett totalförbud av hajfenor, eftersom det inte finns något sätt att avgöra om hajprodukterna är hållbara eller ej.

– Vi tror att ett förbud mot transport av illegala hajfenor är rätt sak att göra, och har genomfört denna policy med omedelbar verkan, säger flygbolagets vd Aubrey Swift i tidningen Post.

Miljöaktivister har under en längre tid protesterat mot att de misstänker att flygbolaget transporterat stora kvantiteter hajfenor, främst till Hongkong, och flygbolaget har lyssnat till protesterna och först samtal med aktivistgrupperna och fiskeindustrin.

– Vi förstår betydelsen av denna fråga och vi erkänner och accepterar vårt ansvar. Som ett resultat av vår granskning är det tydligt att strängare regler är nödvändiga för att säkerställa att Air Pacific bara ska acceptera verifierat hållbara hajrelaterade produkter. Detta är i linje med vårt övergripande åtagande att skydda miljön och för bevarande i Fiji, säger Aubrey Swift.

Air Pacific beslut följer ett liknande drag av Cathay Pacific att förbjuda hajfenor i lasten efter en lång kampanj från miljöaktivister. Air New Zealand har också förbjudit hajfenor på sina flyg till Hong Kong.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024