Annons:

Nya spekulationer om SAS och Finnair ska gå ihop

Nya spekulationer har blommat upp om SAS och Finnair kommer att bilda en nordisk flygjätte efter uttalande av Finnairs nye vd.

Finnairs nye vd Pekka Vauramo tillträdde för bara ett par veckor sedan. I en intervju i danska tidningen Børsen säger Pekka Vauramo att en fusion av SAS och Finnair har potentiella fördelar och skulle göra flygbolaget mer intressant för en ännu större aktör.

De båda flygbolagen har två gånger tidigare haft en sammanslagning på gång, men båda gångerna har ländernas politiker satt stopp för det. Enligt experter är läget annorlunda idag. Finnair sålde för två månader sina aktier i SAS värsta konkurrent Norwegian, vilket kan tolkas som att Finnair och SAS kan vinna på en sammanslagning. Norwegians satsning på långflygningar till New York och Bangkok uppges också vara en faktor som gör att Finnair och SAS skulle vinna på att spänna gemensamma muskler på långdistansflygningarna.

Finnairs kommunikationsavdelning har efter intervjun med Pekka Vauramo gått ut med en förklaring till uttalandet och säger att tidningen Børsen har övertolkat vd:s uttalande och att han bara fört ett hypotetiskt resonemang.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024