Annons:

Scandic utökar hållbarhetsarbetet

Scandic ska minska frukostavfallet med 232 ton sopor per år.

Den nya satsningen, som har fått namnet ”waste management”, går ut på att ta tillvara på hotellens organiska avfall. Det som blir över från bufféer, restbitar från råvaror, bröd och det som gästerna lämnar kvar på tallriken utgör varje dag hundratals kilo. En nyligen genomförd pilot visar att hotellen kan reducera frukostavfallet med drygt 30 procent.  Den nya satsningen ska genomföras på samtliga Scandichotell och nu utbildar hotellkedjan personalen i att kontrollera inköp och hur mycket som produceras till varje givet tillfälle samt informera gästerna. Målet är att reducera avfallet från dagens 141 gram per gäst till 90 gram per gäst. Om de 75 hotellen i Sverige lyckas med målet innebär det att andelen sopor minskar med 232 ton under resten av året.

– Under våren har vi genomfört en pilot på hotellen i Upplands Väsby, Bromma, Scandic Grand Central och Scandic Sjöfart som visar att det är fullt genomfört att minska avfallet markant. Nu har samtliga medarbetare fått en utbildning i hur de kan arbeta för att minska avfallet. Det handlar bland annat om hur råvarorna hanteras och hur maten presenteras på buffén, sedan vägs allt svinn på särskilda vågar. Jag är övertygad om att alla tillsammans kommer att bidra till att göra projektet till en framgång, säger Thomas Fankl, Director Food & Beverage på Scandic Sverige.

Både medarbetare och gäster kan bidra, de senare uppmanas genom skyltar med budskapet ”ät hur mycket du vill och släng så lite du kan” att inte lämna mat på tallriken.

– Att jobba med waste management innebär att vi värnar om miljön och vår framtid. Självklart har vi alltid gästnöjdheten i fokus och förhoppningsvis ger detta mycket positiva reaktioner bland våra gäster. Ytterligare en vinst med projektet är att stärka stoltheten hos medarbetarna, de är engagerade och känner att de kan bidra, säger Thomas Fankl.

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024