Annons:

MrOrange satsar på affärsresor

Markus Alderbäck, vd på MrOrange, och internetentreprenören Mattias Sesemann lanserar en ny öppen bokningsmotor, som ska säljas till affärsresebyråer. Plattformen ska hjälpa affärsresebyråerna att ta tillbaka små och medelstora företag som kunder.

– Affärsresebyråer har tappat många kunder direkt till flygbolag och leisuresajter. En anledning kan vara att Amadeus onlineverktyg AeTM, som passar för större kunder, upplevs som onödigt krångligt för mindre företag, säger Mattias Sesemann, som tidigare var ägare och vd på Travelpartner och nu är delägare i Fortunator.     
Därför har MrOrange Corp skapat en enklare plattform, där kunden inte ens behöver logga in för att köpa en resa. För de som önskar finns möjligheter att logga in, skapa profiler, använda avtalspriser och 24-timmarsservice.
Kan prisjagande kunder få lika bra priser genom er plattform som på de prispressade metasöksajterna?
– Affärsresebyråerna kan ligga något över i priset, men å andra sidan får du en motpart att vända dig till om du får problem, säger Markus Alderbäck.
Redan innan den öppna funktionen har lanserats har bolaget sex kunder, varibland Scanworld är en. Nu pågår arbetet med att flirta med affärsresebyråerna för fullt. Dock har de stora globala spelarna som American Express, HRG och Carlson Wagonlit hittills valts bort, eftersom de har egna lösningar och i mindre utsträckning satsar på småföretag.  Även om plattformen främst riktar sig till affärsresebyråer, är en av kunderna en leisureresebyrå.   
– De ville ha ett enkelt bokningssystem för att få en närmare relation till affärsresekunderna. 15–20 procent av de som bokar på deras sajt är affärsresenärer.
I dag omsätter MrOrange Corps kunder 150 miljoner genom plattformen. Målet är över 1 miljard 2014 och tron är att det finns en god tillväxtpotential när det gäller små och mellanstora företag för affärsresebyråer.  
– Det här gränssnittet kan ge nya intäktsflöden. Här kan man styra prissättning och produkter på ett helt annat sätt än i andra system.  

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024