Annons:

Varningar för resor till Egypten

Den amerikanska regeringen utfärdar också varning för resor till Egypten efter våldsamma demonstrationer.

Varningen kom efter att fem personer skjutits till döds i demonstrationer Egypten under måndagen. Miljontals egyptier deltog i protester över hela landet på den första årsdagen av islamistiska presidenten Mohamed Mursi invigning i söndags. Fem personer dödades i upplopp i städerna Assiut, Beni Suef och Fayoum som ligger i dalen längs med Nilen. Nära en halv miljon människor samlades bara på Tahirtorget i Kairo.

USA:s regering uppmanade amerikanerna ”att skjuta på icke-nödvändiga resor till Egypten vid denna tidpunkt på grund av den fortsatta risken för politisk och social oro”.

Även Storbritannien varnar för resor till Egypten, efter att en 21-årig amerikan dödats i Alexandria under fredagen. Storbritannien befarar att stämningen kan vara extra hetsk mot utlänningar i Egypten. 21-åringen, Andrew Pochter, arbetade på ett kulturcenter som engelsklärare och undervisade skolbarn. Han sköts enligt rapporter till döds efter att ha fotograferat demonstrationer, enligt Reuters.

Hundratusentals demonstranter marscherade genom Alexandria, Egyptens näst största stad, och stora protester rapporterades i minst 20 städer runt om i landet.

Mursis officiella talesman, Omar Amer, sa att presidenten medger misstag men är i färd med att rätta till dem. Han upprepade Mursis erbjudande om en dialog, men gjorde klart att han inte har för avsikt att avgå.

Nu meddelar även Egyptens utrikesminister Muhammad Kamel Amr att han avgår. Minst fem andra ministrar har redan avgått i samband med de omfattande protesterna från regeringens kritiker.

 

 

 

Kommentarer är stängda.