Annons:

Kate Middleton har blivit en turistmagnet

Det kungliga residenset Kensington Palace har lockat ett rekordstort antal besökare under det gångna året tack vare ”Kate-effekten”.

Källor förutspår att det globala intresset för prins William och Kate, hertigen och hertiginnan av Cambridge, och deras barn kommer att leda till en enorm tillströmning av turister i sommar.

En talesman för Historic Royal Palaces, den välgörenhetsorganisation som driver de publika delarna av byggnaden, avslöjar nu att Kensington Palace hade ett rekord på 404 000 besökare under året fram till slutet av mars – nästan dubbelt så många som föregående period.

– Med en kunglig bebis kommer massor av människor kommer att dras mot Kensington eftersom detta kommer att vara hertigen och hertiginnans nya hem, säger palatsets taleskvinna Katrina Whenham.

Besökare kommer inte att kunna se det kungliga paret i palatset, men måhända kommer man att kunna skymta dem i trädgården eller när de anländer eller lämnar byggnaden.

Palatset har haft många kungliga besittare, som drottning Elizabeth II, Margaret och Diana som alla har bott på Kensington Palace vid olika tidpunkter.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024