Annons:

Måndag är sommarens populäraste resdag

Svenskarna föredrar att resa på måndagar medan norrmän väljer lördagar i sommar.

Det visar en undersökning som sökmotorn Momondo har gjort. Analysen visar att på de 100 mest sökta resorna från Stockholm och Köpenhamn är den populäraste resdagen budgetvänliga måndagar, medan resande från Oslo föredrar att börja sin semester på lördagar trots att det är känt som den dyraste avresedagen.

– Generellt är det dyrare att resa på helgdagar än veckodagar. Tips till dem som kommer att göra en spontanresa nu under sommaren är att vara flexibel, det finns mycket pengar att spara. Välj de dagar och tidpunkter där priserna är som lägst, det har man oftast större möjlighet till att göra under sin sommarsemester, säger Robin Eriksson, marknadsansvarig på Momondo Sverige.

Analysen visar också att Bangkok ligger på en klar första plats som favoritdestination följt av New York före Barcelona ligger på en tredje plats för både svenskarna och danskarna medan norrmännen väljer att åka till Manila.

– Asien är fortfarande den mest populära destinationen för resenärer från Skandinavien. Det är otroligt intressant att det skiljer sig mellan grannländerna, då Manila inte ens ligger på en topp 10-plats för svenskarna och danskarna till skillnad mot norrmännen, säger Robin Eriksson.

 

Kommentarer är stängda.