Annons:

Stena Line startar ny linje mellan Karlskrona och Gdynia

Stena Lines nya linje mellan Sverige och Polen riktar in sig på frakttransport.

Linjen startade den här veckan och detta innebär att Stena Alegra ökar kapaciteten med 20 procent på linjen för att möta en stark efterfrågan på fraktkapacitet. Fler turer kommer läggas till på turlistan längre fram.

– Under de senaste åren har utvecklingen för frakt på linjen mellan Polen och Sverige varit mycket stark. Detta hänger samman med ekonomisk tillväxt i Polen och i länder i öst- och Centraleuropa som Rumänien, Bulgarien, Ungern och närliggande länder. Vi har en stark närvaro i dessa länder och även det bidrar till tillväxten när det gäller våra fraktvolymer. Det känns mycket bra att vi har Stena Alegra på plats på linjen så att vi kan erbjuda våra fraktkunder ökad fraktkapacitet och frekvens på en korridor som växer. Situationen med tre fartyg ger våra kunder både ökad kapacitet och flexibilitet, säger Jacob Koch Nielsen, Freight Commercial Manager Area Scandinavia.

Under 2012 ökade antalet fraktenheter på Karlskrona-Gdynia med 7 procent och hittills i år, till och med maj, har ökningen varit 15 procent jämfört med samma period förra året.

– Vi räknar med fortsatt stark efterfrågan från våra fraktkunder till följd av den ekonomiska tillväxten på dessa marknader och det är mycket viktigt för oss att hänga med i tempot och utveckla verksamheten efter kundernas behov. Till att börja med erbjuder vi tre extra avgångar per vecka från Gdynia och Karlskrona och framöver kommer vi att lägga till fler avgångar. Polen är en viktig marknad för oss som vi kommer fortsätta utveckla, säger Jacob Koch Nielsen.

 

 

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024