Annons:

”Döp om Arlanda till Raoul Wallenberg Airport”

På dagens debattsida i Dagens Nyheter förespråkar ett antal politiker, kultur- och samhällsaktörer att Arlanda bör byta namn till Raoul Wallenberg Airport.

”Sannolikt är han den svensk som har gjort den största och viktigaste insatsen för mänskligheten under 1900-talet. I en tid då alltför få ville eller vågade kämpa mot nazisterna eller rädda judar undan Förintelsen tvekade han inte. Därför är det utmärkt att Raoul Wallenbergs dag den 27 augusti har instiftats på nationell nivå. Wallenbergåret blir därmed inte en engångsföreteelse. Vi anser emellertid att mer kan och behöver göras för att erinra om Raoul Wallenbergs inspirerande mod och gärningar. Vi föreslår därför att Arlanda Airport döps om till Raoul Wallenberg International Airport – eventuellt med tillnamnet ”Arlanda” under en period, för att sedan fasa ut det helt.”

Debattartikeln är undertecknad av 36 personer inom politik, kultur och samhällssektorn. Bland dessa återfinns bland annat Göran Persson, Alf Svensson, Thomas Bodström och Alexandra Pascalidou.

Skribenterna hänvisar till att många internationella flygplatser fått namn av sina länders hjältar, som till exempel Charles de Gaulle i Paris, John F Kennedy i New York och John Lennon i Liverpool.

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024