Annons:

TV-kocken Tareq Taylor återvänder till Swedish Lapland

Idag, onsdag, landar TV-teamet i Lappland igen för inspelningen av BBC Lifestyles andra säsong och en djupdykning i Tornedalens matkultur.

Första säsongen av ”Tareq Taylor’s Nordic Cookery” började sändas 24 juni på BBC Lifestyle och når tittare i 114 länder i Europa, Asien Mellanöstern och Afrika. I veckan sänds del tre som spelades in i höstas i Jokkmokk, och del sju som sänds från och med den 5:e augusti är inspelad i Kirunaområdet.

– Det nordiska köket är bland de bästa i världen, och genom att göra den här kulinariska upptäcktsresan får vi möjlighet att visa upp den bredd av fantastiska råvaror och lokala mattraditioner som vi besitter i Skandinavien, berättar Tareq Taylor.

– Vi är oerhört glada att BCC ser värdet i den matskatt som vi har i regionen, det som vi marknadsför som ”The Taste of Swedish Lapland”. Våra internationella besökare vill ta del av den lokala kulturen både vad gäller matupplevelser, råvaror, traditioner och livsstil. Den här programserien visar tydligt upp kopplingen mellan matupplevelser och platsen samt människorna som lever och verkar här, säger Annika Fredriksson, vd på Swedish Lapland Tourism.

Kommentarer är stängda.