Annons:

Starkt resultat för Norwegian

Norwegian förbättrar sitt resultat före skatt med 152 miljoner kronor.

Norwegian redovisar ett resultat före skatt på 277 miljoner norska kronor för andra kvartalet 2012. Det är en förbättring på 152 miljoner norska kronor jämfört med samma period föregående år.

Norwegian omsatte 4 miljarder norska kronor i andra kvartalet, en ökning på 27 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Antal passagerare som flög med Norwegian under andra kvartalet uppgick till 5,5 miljoner, över 1 miljon fler än samma period föregående år och en ökning på 23 procent. Trafiktillväxten (RPK) ökade kraftigt och uppgick till 35 procent, något som hör ihop med att varje Norwegian passagerare nu flyger väsentligt längre än de gjorde för ett år sedan.

– Det har varit ett bra kvartal för Norwegian där vi ser tydliga resultat på de val som bolaget har gjort. Vi har äntligen kommit igång med långdistansflygningarna och vi har öppnat ny bas i London. Samtidigt har vi lyckats med att sänka våra kostnader, något som är nödvändigt i en så konkurrensutsatt bransch som flygbranschen, säger Norwegians vd Bjørn Kjos.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024