Annons:

Fler tar med bilen på Europasemestern

Undersökningen Bilsemesterrapporten 2013 visar en ökning av antalet bilresenärer med 23 procent på Stena Lines linjer från Sverige till Tyskland under juni.

I sommar planerar 44 procent av svenskarna att ta bilen med sig på semestern, enligt undersökningen. Det är en ökning med tre procentenheter jämfört med förra året. Totalt ökade antalet bilresenärer med 23 procent under juni på Stena Lines tysklandslinjer Göteborg-Kiel, Trelleborg-Rostock och Trelleborg-Sassnitz. Störst var ökningen på Trelleborg-Sassnitz som ökade med 35 procent i juni jämfört med 2012.

– Vi förväntade oss en volymökning i sommar eftersom vi ser ett ökat intresse hos svenskarna att åka på bilsemester till Europa. När vi i år även har sänkt priserna på flera linjer ser vi nu kraftigt ökande volymer, särskilt på vissa linjer till Tyskland som är den naturliga vägen ut i Europa. Men även våra linjer till Danmark och Polen visar ett ökat antal bilresenärer, säger Carl Mårtensson, PR-ansvarig på Stena Line.

Även kommande sommarmånader verkar bli rekordmånader. Enligt aktuellt bokningsläge blir ökningen på linjen närmare 25 procent i juli, jämfört med föregående år.

Kommentarer är stängda.