Annons:

Sydkorea satsar på turism 2014 – med hotellrabatt och polisskydd

Utländska turister kommer att kunna njuta av en 10-procentig rabatt på koreanska hotell från nästa år, och en ny turistpolis kommer att införas i oktober för att förhindra att besökare råkar illa ut.

Enligt de planer som aviserats av regeringen i onsdags, kommer utländska turister ha rätt till en 10-procentig momsrabatt på hotell som dras av på flygplatsen eller hamnen från början av nästa år. Systemet kommer att provköras under ett år, skriver e-turbonews.com.

Syftet är att locka japanska turister, vars antal har minskat drastiskt på grund av svag yen och bitter relation mellan Korea och Japan över territorialvatten och andra frågor. Underskottet i Koreas turistnäring sett till japanska besökare under de första fem månaderna i år var 1,6 miljarder dollar, 11 gånger större än för ett år sedan. Dessutom kommer flera visum utfärdas till kinesiska medborgare för att främja turismen i Korea.

Regeringen kommer att inrätta en separat turistpoliskår på 100 man under Seoul Metropolitan Police Agency i oktober i år. De kommer att patrullera turistattraktioner såsom Seoul, Insa-dong, Dongdaemun-marknaden, och Itaewon, och slå ner på överdebitering, illegala taxibilar och olicensierade turistguider.

Kommentarer är stängda.