Annons:

Scandic tittar framåt enligt ny halvårsrapport

Scandic renoverar för framtiden i ny halvårsrapport.

De nordiska marknaderna har under det första halvåret visat en svag utveckling påverkat av den fortsatta ekonomiska instabiliteten, färre stora kongresser jämfört med 2012 samt ökad rumskapacitet vilket inneburit minskade beläggningsgrader.

Scandics intäkter ökade med 1,1 procent till 448,6 (443,6) MEUR. För jämförbara hotell samt vid oförändrade valutakurser minskade intäkterna med 4,7 procent, huvudsakligen orsakat av minskad kapacitet på grund av renoveringar. Scandic påbörjade 2012 ett renoveringsprogram tillsammans med fastighetsbolaget Pandox, som innebär att 40 av hotellkedjans väghotell görs om.

– Vi fortsätter att investera i nya hotell och gör även stora renoveringar i våra befintliga hotell. Vi satsar också på nya digitala lösningar. Det ska till exempel vara enkelt att boka rum hos oss via mobilen och kunna checka ut digitalt. I höst passerar vårt stamgästprogram en miljon medlemmar. Scandic Friends är Nordens största stamgästprogram, säger Anders Ehrling, CEO Scandic.

I början på året övertog Scandic driften av hotellet Triangeln i Malmö och i juni blev Gotlands största hotell Scandic Visby. Scandic fortsätter expansionen på den norska marknaden och öppnade även i juni Scandic Kristiansand Bystranda i Norge.

 

 

Kommentarer är stängda.