Annons:

Förbeställd tax-free fyller 25 år

Parfym, alkohol, solskydd och tobak är fortfarande de vanligaste taxfreebeställningarna.

Även om inköpslistorna ser ungefär desamma ut idag som för 25 år sedan har märken och modeller växlat genom åren. En tydlig trend är att försäljningen av sol- och badprodukter har ökat och tobaksförsäljningen har gått ned.

– Vi ser en tydligt ökad efterfrågan av reserelaterade produkter som solkrämer, solglasögon och strandleksaker, säger Lars Persson som är ansvarig för ombordförsäljningen hos TUIfly Nordic.

– Det handlar idag om att få en bekväm inledning på semestern och slippa ge sig ut och jaga prylar det första man gör när man kommit fram, fortsätter han.

Snus- och cigarettförsäljningen följer den generella samhällstrenden och har minskat genom åren. Möjligheten att förbeställa tax-freevaror på charterflyget lanserades 1988. Innan dess var det endast möjligt att köpa tullfria varor ur ett begränsat sortiment som bestod av ett 50-tal produkter ombord på semesterflyget.
Det var ett system som funnits sedan slutet av 60-talet.

Att ha hela sortimentet i lager på flyget medförde onödiga transporter av produkter som inte såldes – eller att populära varor inte fanns i tillräcklig mängd. Idag består tax-free-sortimentet av drygt 850 olika produkter. Allt från badkläder till klockor, dryck, godis, dofter, leksaker och tobak. Endast det som förbeställs lastas på flygen.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024