Annons:

Sämre resultat än väntat för Air France och KLM

Air France och KLM:s resultat för det andra kvartalet är sämre än experter väntat, men företaget är fortfarande på rätt spår.

Europas största flygbolag, Air France-KLM, gjorde analytikerna besvikna när de presenterade sina resultat för andra kvartalet. Det förväntades att flygbolaget skulle lämna ett rörelseresultat på 89 miljoner euro men i slutet av förra veckan blev det klart att de slutade på 10 miljoner euro mindre än uppskattningen från Bloomberg News.

Ändå är flygbolaget uppenbarligen på rätt spår: i förra årets andra kvartal hade bolaget en förlust på 79 miljoner euro. Air France-KLM säger att den positiva trenden beror på ökat antal passagerare, lägre bränslekostnader och en kostnadsplan som har förbättrat resultatet.

Nettoresultatet är fortfarande på minus – hela 163 miljoner euro har bolaget att bokföra nettoförlust, men det är en betydande förbättring från förra årets resultat på 897 miljoner euro i förlust. Nettoomsättningen ökade till 6,58 miljarder euro, vilket är något bättre än prognosen förutspått.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024