Annons:

SJ förbättrar resultatet

SJ ökar omsättningen och förbättrar resultatet under första halvåret i år.

Under första halvåret ökade SJs nettoomsättning till 4 522 (4 125) miljoner kronor och resultatet före skatt till 109 (98) miljoner kronor. Under andra kvartalet ökade nettoomsättningen till 2 335 (2 130) miljoner kronor och resultatet före skatt till 101 (60) miljoner kronor.

– SJ:s investering i nya tåg och därmed fler sittplatser ger nu avkastning. En utökad tågtrafik i koncernen, ökad avkastning på snabbtågssträckan Köpenhamn/Malmö-Stockholm i kombination med kostnadsbesparingar har påverkat resultatutvecklingen i positiv riktning, säger Crister Fritzson, vd på SJ.

Det faktum att Trafikverket satsar 109 miljarder kronor på upprustning av järnvägen fram till 2025 gynnar också tåget som färdmedel.

Punktligheten sjönk med en procentenhet under första halvåret jämfört med fjolåret, främst beroende på störningar i infrastrukturen. Samtidigt ökade regulariteten­ – andelen tåg som gick hela sin planerade sträcka – med en procentenhet.

 – Vi är på rätt väg men inte framme ännu. Främst måste punktligheten förbättras mot det långsiktiga målet på 95 procents punktlighet för både fjärr- och regionaltågstrafik. Vi arbetar intensivt med att förbättra processer, kvalitet, tågens tillförlitlighet och tillsammans med branschen samverkar vi för att minimera förseningar, säger Crister Fritzson.

 

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024