Annons:

O’Leary: ”Avgifterna höjs till vi blir av med bagaget”

Ryanairs frispråkige vd Michael O'Leary har varit i farten igen. På en presskonferens igår pratade han om avgifter för bagage, både incheckade väskor och handbagage.

Ryanair har höjt avgifterna för att checka in bagage även den här sommaren, med upp till 20 euro. På frågan varför, svarade O’Leary:

– För att folk har mer bagage med sig på sommaren. Vi vill inte ha väskorna och vi kommer att fortsätta att höja avgifterna till vi blir av med incheckat bagage.

Sedan Ryanair införde avgifterna för att checka in väskor har andelen incheckat bagage minskat från 80 till 19 procent.

– Vi kommer aldrig att helt bli av med incheckat bagage, men jag blir besviken om vi inte kommer ner under tio procent, sa O’Leary.

Han fick också frågan om Ryanair har planer på att börja ta betalt även för handbagage, som lågpriskollegan Wizz Air har gjort.

– Troligen inte på kort sikt, men på längre sikt är det nog oundvikligt även om jag inte kan se hur vi skulle göra det rent praktiskt.

O’Leary menade att ett system där passagerarna får betala för sitt handbagage vid gaten skulle sinka flygbolagets avgångar och göra det omöjligt att behålla dagens snabba turn around-tid på 25 minuter.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024