Annons:

Sabine Söndergaard lämnar Göteborg & Co

Sabine Söndergaard och Göteborg & Co har i ett gemensamt beslut med styrelse bestämt att hon lämnar vd-posten.

Sabine Söndergaard blev vd för Göteborg & Co 2010, men har varit sjukskriven sedan förra året, då hon drabbades av akut leukemi.

När Sabine Söndergaard blev vd för två och ett halvt år sedan var det ett kontroversiellt val; en ung kvinna från fotbollsvärlden tillhörde inte vanligheterna i styrelserummet. Under sin tid som vd fick hon det prestigefulla uppdraget att leda planeringen av firandet när Göteborg fyller 400 år. Hon har även kammat hem höga placeringar på GP:s årliga lista över Göteborgs mäktigaste personer.

– Dels så har jag varit sjukskriven i över ett år, och det pågår en stor bolagsöversyn över alla bolag i staden och det är väl inte osannolikt att det kommer att bli ändrade förutsättningar för det här bolaget. Jag känner att jag inte var helt säker på vad jag skulle komma tillbaka till, säger Sabine Söndergaard till GP.

Under tiden som Söndergaard har varit sjukskriven har Camilla Nyman lett bolaget, som har haft flera vd-byten de senaste åren. I nuläget är det inte aktuellt att utse någon annan efterträdare.

– Just nu är det viktigaste att vi vet att det är någon form av kontinuitet och just nu står Camilla Nyman för den kontinuiteten i form av tillförordnad vd, säger Anneli Hulthén, ordförande för Göteborg & Co:s styrelse.

Sabine Söndergaard får två årslöner och förmåner, enligt anställningsavtalet. Under hösten planerar hon att skriva färdigt en bok om sin kamp mot sjukdomen. Sabine Söndergaard avgår den 1 september.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024