Annons:

Chartern ställer in alla Egyptenresor

De svenska charterbolagen ställer in alla resor till Egypten efter UD:s avrådan från alla icke-nödvändiga resor till landet.

Ving meddelade under torsdagskvällen att de följer UD:s rekommendationer och ställer in resorna till landet de närmaste veckorna.  De kunder som befinner sig på Vings resmål i Egypten kommer att kontaktas om hemresa inom de närmaste dagarna. I TV 4  bekräftade även Apollo att de ställer in all charter i Egypten och hämtar hem de cirka 200 resenärer som befinner sig där just nu. Fritidsresor har cirka 200 personer i landet, som kommer att flygas hem senast måndag.

– Egypten är främst ett vinterresmål. Det innebär att relativt få resenärer omedelbart berörs av det uppkomna läget, skriver Fritidsresor på sin hemsida.

UD skriver i sin avrådan:

Säkerhetsläget i Egypten har försämrats den senaste tiden med anledning av demonstrationer och våldsamheter på olika håll i landet. Oroligheterna har spritt sig och kan väntas fortsätta. Inte minst under helgerna har våldsamma sammandrabbningar förekommit. Demonstrationer äger löpande rum på olika platser, främst i större städer. Sedan den 14 augusti och en månad framöver råder undantagstillstånd i hela landet, inkl. Röda havskusten, där turistorterna Sharm El Sheikh och Hurghada ligger. Demonstrationer har även förekommit i turistorter vid Röda havskusten. Undantagstillstånd innebär i princip att myndigheterna i praktiken kan stoppa, undersöka och arrestera personer på gatan utan samma grad av misstanke som annars krävs och utan föregående arresteringsorder.

 

I 13 av landets guvernorat råder utegångsförbud kvälls- och nattetid sedan den 14 augusti. Utegångsförbudet innebär att man inte får vistas på gator och torg utan måste vara inomhus i sin bostad eller på sitt hotell. De berörda guvernoraten är: Kairo, Giza, Alexandria, Suez, Ismailia, Assiut, Khalubeya, Sohag, Beni Suef, Minya, Beheira, Södra Sinai och Norra Sinai. Utegångsförbudet gäller från kl. 19.00 till kl. 06.00. Utegångsförbudet gäller inte Hurghada och Sharm El Sheikh.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024