Annons:

Män nekades flyga eftersom de hade pyjamas på sig

Saudi Airlines bad två passagerare att byta om före ombordstigning eftersom de ansåg att deras kläder inte stämde med flygbolagets policy.

De 22- och 24-åriga männen har skapat storm på sociala medier i Saudi Arabien efter händelsen. Männen pekades ut i kön vid gaten eftersom flygbolagets personal reagerade på att deras kläder såg ut som pyjamasar. De fick gå och byta om till ”vanliga kläder” innan de fick lov att gå ombord på planet.

– Det finns regler för vad passagerare får och inte får lov att ha på sig. Korta kläder, shorts och nattskjortor är till exempel inte tillåtet. Alla anställda är medvetna om restriktionerna och de vet att kläder som kan vara stötande för andra passagerare inte är tillåtna. De som dyker upp i felaktiga kläder erbjuds möjligheten att byta om, säger Saudi Airlines pr-ansvarige Abdullah Al Ajhar, till tidningen Sabq.

Händelsen, som utspelade sig i torsdags, har lett till heta debatter i sociala media och kommentrarerna varierar från att hylla flygbolaget till att anklaga dem för att ”lägga sig i människors privatliv”.

Det är inte första gången som passagerare nekats ombordstigning på flygplan på grund av sin klädsel. För två veckor sedan nekades en 18-årig kvinna att gå ombord på ett Monarch Airliens-plan i Machester med destination Mallorca, eftersom hon hade för korta shorts på sig.

Förra året nekades en kvinna på väg från Las Vegas ombordstigning eftersom hon hade för djup urringning.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024