Annons:

London upp och New York ner i sommar

Svenskarnas semesterresor till London ökade i sommar, visar Resias barometer.

– Vi har haft ett ökat resande till London hela våren. I maj, juni och juli har ökningen legat upp mot 30 procent jämfört med samma månader förra året. London är en klassiker som står sig, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på Resia.

Resandet ökade både inom chartern och reguljärflyget i maj, juni, juli och augusti. Som vanligt är det sol- och badresor som lockar mest, men relativt sett är det storstadsresorna som har vunnit mark den här sommaren. London tar ett rejält kliv framåt från en tredje plats till toppen på sommarens lista över de mest bokade storstadsresorna. New York backar medan Barcelona och Paris ligger på ungefär samma nivåer som förra sommaren.

– London är hetare än på länge bland oss svenskar. Det låga pundet i kombination med att staden visade sig från sin bästa sida under OS förra året har bidragit till att allt fler upptäckt London som en sommardestination. TV-serier som exempelvis Downton Abbey, med romantiska porträtt av den brittiska landsbygden väcker också reslusten och nyfikenheten att resa utanför London och upptäcka mer av Storbritannien, säger Gary Robson, Nordenchef på VisitBritain.

Topp fem Resia sommaren 2013, storstad

1.London (3)

2. New York (1)

3. Barcelona (2)

4. Paris (4)

5. San Fransisco (6)

Topp fem Resia sommaren 2013, charter

1. Antalya (1)

2. Mallorca (2)

3. Rhodos (3)

4. Cypern (4)

5. Kreta (5)

Siffrorna är baserade på bokningsstatistik från Resias webb och 50 butiker. Avresor från 1 maj 2013 till 11 augusti 2013.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024