Annons:

Militären vaktar turister på egyptiska badorter

Den egyptiska militären har placerats på Sharm el Sheikhs flygplats och vid hotellen för att öka säkerheten för turister.

Brittiska UD, Foreign Office, meddelar att det genomförs rutinmässiga säkerhetskontroller på flygplatsen och att polisen även gör fordonskontroller i Sharm el Sheikh. Fortfarande avråder dock inte den brittiska myndigheten från resor till området.

– Förbättrade säkerhetsåtgärder har vidtagits för att skydda hotellområden. Egyptiska militären finns nu på Sharm El Sheikhs internationella flygplats, infarten till turistorten Sharm el-Sheikh och vid semesterorten Dahab, säger Foreign Office enligt Travelmole.com.

Brittiska UD Foreign Office  har fått kritik för att de inte avråder från resor till Röda havet-badorterna, vilket skulle innebära att kunder som bokat resor dit med researrangörer skulle kunna få pengarna tillbaka för sin semester. Utrikesdepartementen i Sverige, Finland, Tyskland och USA har däremot utfärdat en sådan avrådan och alla svenska arrangörer har dragit in sina resor till Egypten.

Kommentarer är stängda.