Annons:

Susanne Dahlberg blir ny t f Sverigechef på Scandic

Det tog inte lång tid för Scandic koncernchef Anders Ehrling att bestämma sig för vem som ska bli ny t f Sverigechef efter Joakim Nilsson. Det blev Susanne Dahlberg - som kommer att driva verksamheten en längre period medan det även sker en extern research.

Susanne Dahlberg gör en rekordsnabb karriär inom Scandic. Efter endast fyra månader som chef för Stockholmshotellen blir hon ny t f Sverigechef. Hon övertar tjänsten efter Joakim Nilsson som slutade med omedelbar verkan i slutet på förra veckan. I rubriken på pressreleasen benämns hon som ny Sverigechef, men i texten står det att det handlar om t f Sverigechef. Scandics kommunikationsavdelning förtydligar att det handlar om att vara t f Sverigechef under en längre period. Under denna tid kommer Scandic även att göra en extern search för lämpliga externa kandidater.

 – På kort sikt kommer mitt fokus vara att offensivt driva intäkter på logi och möten. Det innebär kort och gott att vi ska fylla våra hotell med gäster som bor, konfererar och äter på våra restauranger, säger Susanne Dahlberg i en presskommentar.

Hon rekryterades till Sverigeorganisationen i våras. Hon kommer från SAS där hon arbetade i 28 år. Hon var under tiden på SAS Sverige en nära medarbetare till Anders Ehrling, som numera är Scandics koncernchef. Inom Scandic är det många som tror att Dahlberg kommer att tillsättas permanent som Sverigechef framöver.

Liksom tidigare Joakim Nilsson har Susanne Dahlberg ingen tidigare hotellerfarenhet, vilket inte är okontroversiellt inom Scandic. I pressreleasen svarar hon på frågan om vad hon gillar mest med sitt nya jobb.

–          Att lära mig en ny bransch är både roligt och stimulerande. Nya kompetenta kollegor och duktiga medarbetare är en tillgång att ha omkring sig och det som är spännande är att jag kommer att utmanas och därigenom utvecklas.

Läs även artikeln om Joakim Nilssons avgång och de många kommentarerna som inkommit till den artikeln här .

 

Artikeln är ändrad 16.30, efter att Scandic förtydligat att Susanne Dahlberg är t f Sverigechef, och inte ny Sverigechef.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024