Annons:

Premiär för Emirates nya linje till Stockholm

Emirates öppnade sin nya linje mellan Dubai och Stockholm Arlanda Airport på torsdagen.

Vid invigningen närvarade Sveriges handelsminister Ewa Björling, Emirates Senior Vice President Commercial Operations, Hubert Frach, välkänd inom den svenska flygbranschen, Swedavias vd och koncernchef Torborg Chetkovich och chefen för Emirates fraktdivision SkyCargo, Pradeep Kumar.

– Stockholm är en viktig stad för Emirates. Det är ett centrum för handel, industri och service i Skandinavien. Med den genomsnittliga, årliga BNP-tillväxten på 3,5 procent som Stockholm förväntas ha under åren framöver är det av central betydelse för Emirates att finnas på plats för att koppla samman den svenska huvudstaden med väletablerade och växande marknader i Fjärran Östern. Detta kommer att skapa ytterligare möjligheter för handel, investeringar och turism, säger Hubert Frach.

Invigningsflygningen genomfördes med en Boeing 777-200LR, samma typ av maskin som dagligen kommer att trafikera linjen Stockholm – Dubai.

Den dagliga avgången med EK157 startar från Dubai klockan 07.15 och landar på Arlanda klockan 12. Flight EK 158 startar från Arlanda 13.55 och ankommer till Dubai 22.55.

 

 

 

 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024