Annons:

Flyglinjen lägger ner trafiken mellan Jönköping och Bromma

Flyglinjen gjorde uppehåll i sträckan Jönköping–Bromma från midsommar. Nu står det klar att linjen inte kommer att återupptas alls.

– Vi har tyvärr varit tvungna att ta detta beslut då linjen har varit olönsam och vi ser inte att de kommersiella förutsättningarna längre finns, säger vd Philip Löfgren till Flygtorget.se.

Flyglinjen kommer istället att satsa på sin linje mellan Bromma och Kristianstad. Konkurrensen har hårdnat på Jönköpingslinjen efter att Flyglinjen öppnade linjen 2010. Höga Kusten Flyg började flyga på samma sträcka förra våren och efter sammanslagningen med Nextjet har det gemensamma flygbolaget haft resurser att sätta in både större flygplan och tätare tidtabell. Nu finns det alltså bara ett flygbolag som trafikerar Jönköping från Stockholm, och det är Nextjet som flyger med två avgångar om dagen mellan Jönköping Airport och Arlanda samt sedan den 2 september även från Bromma med två dagliga flygningar. För Nextjets del är nu marknaden vidöppen och flygbolaget planerar att öppna en till avgång från Arlanda och sammanlagt flyger Nextjet därmed fem dagliga turer mellan Jönköping och Stockholm. Dessutom tillkommer en söndagsavgång från Arlanda till Jönköping.

– Tillströmningen av passagerare har varit betydligt högre än förväntat efter sommaren. Vi har fått tacka nej till passagerare eftersom många flighter har varit fullbokade. Totalt ökar vi nu kapaciteten med 25 procent, säger Henning Lindberg, sälj- och marknadschef på Nextjet dit han rekryterats från Flyglinjen.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024