Annons:

Hotellbranschen i upprop mot rabattförbud

Flera europeiska branschorganisationer har kontaktat den brittiska konkurrensmyndigheten OFT för att stoppa förbud mot nätrabatt för vissa hotell.

I dagsläget finns kontrakt mellan vissa hotell och onlineresbyråer där resebyrån lovar att inte rabattera hotellrummen i andra kanaler. Visita och flera andra europeiska branschorganisationer anser att detta missgynnar konkurrensen, och särskilt för de små aktörerna.

OFT har gjort en granskning av hotelljätten Intercontinental, Booking och Expedia eftersom man misstänkte att priskonkurrensen skulle vara satt ur spel. Resultatet av granskningen ledde till att Intercontinental föreslagit för OFT att de bägge onlineresebyråerna ska få ha lägre pris på sina sajter, men de har bara lov att rabattera hotellrummen till vissa målgrupper, som de som tillhör vissa lojalitetsprogram eller som är återkommande kunder.

Visita och flera av deras europeiska systerorganisationer har då kontaktat OFT och påpekat det skadliga med onlineresebyråernas kontrakt som förhindrar hotellen att sälja sina rum billigare i andra kanaler, skriver Besöksliv.se

Travel News skrev tidigare om detta.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024