Annons:

Strid om inrikesresenärerna i Norge

BMI Regional startar inrikestrafik i Norge, vilket har fått Widerøe att utöka sina avgångar.

Konkurrensen hårdnar på de norska inrikessträckorna. Det brittiska flygbolaget BMI Regional meddelar nu att man tänker börja flyga inrikes i Norge med start i januari. De planerade sträckorna är hittills Stavanger, Tromsö och Harstad, skriver Flygtorget.se. I dagsläget måste resenärer som ska ta sig mellan kuststäderna flyga med Norwegian eller SAS via Oslo, medan BMI Regionals plan är att starta direktflyg mellan dem.

– Att starta norska inrikeslinjer är en del i vår strategi att expandera på marknader med lovande tillväxtmöjligheter. Vi har identifierat den nordiska regionen i allmänhet och olje- och gasindustrin i synnerhet som de bästa möjligheterna, säger flygbolagets vd Ian Woodly i ett uttalande.

Detta har fått Widerøe med stor trafik på mindre linjer att reagera. Den befintliga linjen mellan Tromsö och Bergen förlängs till Stavanger och blir därmed en direkt konkurrent till BMI Regional.

BMI Regional finns redan i Sverige med dels egen linje mellan Göteborg och Birmingham, dels som leverantör av Flyglinjens trafik mellan Kristianstad och Arlanda.

Den skandinaviska inrikestrafiken har varit intressant för flera utom-skandinaviska flygbolag under en längre tid. Ryaniar har tidigare talat om att börja flyga inrikes i Norge, men lade ner planerna eftersom de norska flygplatserna inte var intresserade av att diskutera landningsavgifterna med Ryanair.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024