Annons:

Gotlandsflyg väljer bort Arlanda för Bromma

Gotlandsflyg fokuserar Stockholmstrafiken till Bromma och slutar flyga till Arlanda.

Från och med 1 november kommer Gotlandsflyg att fokusera Stockholmstrafiken till Bromma flygplats och sluta att flyga till Arlanda. Alla kunder som har en biljett bokad till Arlanda kommer att få sin resa ombokad antingen till Bromma eller till Arlanda med NextJet.

– Vi började flyga till Arlanda i större omfattning i samband med Skyways konkurs för ett och ett halvt år sedan. Vår uppfattning är att Gotland behöver flera året runt-förbindelser med fastlandet. Arlanda är ett viktigt nav för gotlänningarna eftersom många väljer att transferera via Arlanda vidare ut i världen. Men nu finns en annan aktör som flyger sträckan med hög frekvens, vilket gör att vi kan fokusera på Brommalinjen där vi periodvis haft svårt att möta efterfrågan, säger Ola Mattsson, chef för Gotlandsflyg.

Enligt Gotlandsflyg har beslutet att sluta flyga till Arlanda varit helt odramatiskt. Efterfrågan på flyg till och från Bromma har varit stor, och kunder har klagat på att det är svårt att få plats ombord på de populäraste veckodagarna och tiderna om man inte bokar långt i förväg.

– Det har varit svårt att få plats hem till Gotland på torsdags- och fredagseftermiddagar under högsäsong. Samt svårt att få biljetter till Bromma på söndagar. Nu sätter vi in en till ATR-72 500 med plats för 72 passagerare. Det kommer att leda till att vi får fler platser på avgångarna, säger Ola Mattsson.

 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024