Annons:

Boka 25 nov TN Studio – Så får du kunden att öppna plånboken

Ryanairs tidigare toppchef, Sinead Finn, som tillsammans med Michael O´Leary utvecklat flygbolagets extremt framgångsrika ancillary revenue-verksamhet, är en av talarna när Travel News Studio djupdyker i ämnet tilläggstjänster 25 november på Sheraton i Stockholm.

Hur får du dina kunder att betala extra för tjänster som tidigare ingått i priset? Vilka extraprodukter är de villiga att öppna plånboken för? Och var går den betalningsmässiga smärtgränsen? Det är några av de högaktuella frågorna som flygbolag, arrangörer, resebyråer och hotell brottas med – och som förhoppningsvis får några svar på TN Studio.

Det är  med ett knippe internationella topptalare som Travel News Studio årliga höstseminarium för resebranschens nyckelpersoner fokuserar på ancillary revenues, tilläggsintäkter.

 Reseföretagen står inför utmaningen att hitta nya intäktsströmmar för att hålla marginaler och lönsamhet uppe när priset för grundprodukten pressas i botten. På fem år har exempelvis flygbolagens intäkter från tilläggstjänster fördubblats enligt den nya färska rapporten Ideaworks Ancillary Handbook 2013.

–          Nya tilläggstjänster som skapar nya intäkter är resebranschens kanske hetaste ämne just nu och ett självklart val av tema för höstens TN Studio. Vi är extra stolta att vi lyckats locka fler av Europas gurus inom ancillary revenues, eftersom utvecklingen där hittills gått snabbare än i Skandinavien, säger Travel News chefredaktör Katarina Myrberg.

 

På talarlistan den 25 november står:

Sinead Finn, tidigare commercial revenue director på Ryanair, numera konsult, talar om innovation och nya trender i resebranschens ancillary-värld och hur flygbolagen behöver lära sig av andra onlinebranschers affärer.

Bobby Healy, Chief Technology Officer, Car Trawler, bjuder på konkreta fall hur leverantörer och återförsäljare kan sälja mer tilläggsprodukter och tjänster på sina webbplatser utifrån erfarenhet från hyrbilsbranschen. Han har byggt bokningsmotorer och andra it-lösningar för världens största flygbolag och resebyråer nu på snabbväxande Car Trawler, som ligger i framkant inom området.

Peter Lövgren, vd på svenskägda Pax Port,ger en översikt över den dramatiska utvecklingen av olika typer av ancillary revenues och vad som krävs för att tilläggstjänsterna ska bli en ny lönsam intäktsström.

Göran Skugge, revenue management-expert, PriceGain, med lång erfarenhet av att hjälpa internationella reseindustriföretag med prissättning, berättar om en modell för att hitta det optimala priset för tilläggstjänster.

Sarah Wittbom, välbekant ansikte för alla TN Studio-deltagare från TN Studio Digital i våras, återkommer som moderator och tar med sig sitt djupa kunnande inom e-handeln.

Halvdagsseminariet inleds kl 12 med nätverkslunch och avslutas med mingel kl 17. I priset 1495 kr exkl moms ingår lunch, eftermiddagskaffe och mingel. Rabatterat pris vid fler än tre deltagare från samma företag.

Inom den närmaste veckan öppnar bokningen till Travel News Studio. Men tills dess – blocka måndagen 25 november i din kalender.

 

 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024