Annons:

7 000 europeiska vandrare till Skåne 2016

Svenska Turistföreningen ska tillsammans med Skåne stå värd för Europas största vandringsevenemang, Eurorando.

Det är European Ramblers’ Association (ERA) med drygt 2,6 miljoner organiserade medlemmar, som ligger bakom detta sociala evenemang. Eurorando startade 2001 och genomförs vart femte år. Den 10-17 september 2016 väntas mellan 5000 och 7000 deltagare från hela Europa komma till Skåne.

– Det är väldigt kul att vi tillsammans med Skåne fick detta evenemang. STF jobbar ständigt med att stötta utvecklingen av vandringslederna i Sverige och har precis gjort en stor framtidsundersökning som visade att vandring är en av de stora resetrenderna. Men vandring förknippas ofta till fjällen, nu kan vi visa hela Europa att det finns fantastisk vandring även i södra Sverige, säger Sylvia Nylin, vice generalsekreterare STF.

Helsingborg kommer att vara navet i evenemanget och har nära till Kullaleden som har fått internationell status genom sin certifiering Leading Quality Trail.

– Nu startar förberedelsearbetet med att välja ut cirka 50 etapper på bland annat Skåneleden för besökarna att uppleva. Vår förhoppning är att de som kommer hit för detta evenemang skall återvända hit igen, säger Oddvar Fiskesjö, chef Miljöstrategiska enheten Region Skåne.

 

 

Kommentarer är stängda.