Annons:

UD häver avrådan för resor till Egypten

Utrikesdepartementet har släppt på sin avrådan om icke nödvändiga resor till Egyptens turistorter, men charterbolagen tvekar att börja flyga dit före årsskiftet.

UD hävde igår avrådan för resor till turistorterna vid Röda havskusten i Egypten. Några charterbolag överväger därför att starta resor dit tidigare än planerat.

Utrikesdepartementet hävde igår, onsdag, en tidigare avrådan för icke nödvändiga resor till Egypten som inkluderade turistorterna vid Röda havskusten. Turistorterna har förblivit lugna och egyptierna ser framemot att få tillbaka turisterna till Röda havskusten i Egypten, skriver Egyptens Turistbyrå i ett utskick.

Travel News har frågat de tre största charterbolagen hur den borttagna avrådan påverkar deras planering för återupptagande av resor till Egypten. Ving tänker inte tidigarelägga sina Egyptenresor.

– Vi har tidigare styrt om Egyptenflygen till Gran Canaria och Teneriffa. Dessa flyg är mycket välbokade och av hänsyn till våra inbokade kunder som ska dit  har vi därför har inga planer på någon ändring i programmet.. Resorna till Egypten – Marsa Alam och Hurghada – startar igen som planerat den 2 januari 2014

Fritidsresor säger att de ser över möjligheten att starta resor tidigare än planerat, och att beslut fattas i början på nästa vecka. Även Apollo ger samma svar.

– Vi tittar på möjligheten att eventuellt starta tidigare, men inga beslut fattade än. Vi återkommer om det då fort vi kan. Beslutet att ställa Sharm el Sheik för hela vintersäsongen kvarstår, säger Apollos informationschef Kajsa Moström.

 

Artikeln kompletterades med charterbolagens kommentarer 10:30

 

 

 

Finland och Danmark har också tagit bort avrådan till turistorterna vid Röda havet i Egypten.

T

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024