Annons:

Hotellkedjorna satsar på mobil check-in

Scandics nya hotellkedja HTL satsar på mobil in- och utcheckning. På kedjans första hotell som öppnar på Kungsgatan i Stockholm i maj nästa år kommer det inte att finnas någon traditionell reception.

– Vi håller på att utveckla tekniken. Ambitionen är att gästerna ska kunna checka in och ut, samt låsa upp rummen med sina mobiler, säger Joachim Högefjord, vd på HTL.
HTL vill locka den vane resenären som är bekväm med ny teknik. Men resenärer utan smartmobil ska kunna checka in via surfplattor i hotellobbyn.
– All teknik ska ha ett värde för gästerna, säger han.
Scandic Hotels har testat mobil utcheckning på Scandic Park i Stockholm. Gästerna kan checka ut och kontrollera sin räkning via mobilen eller datorn för att sedan lämna nyckeln i en särskild låda. Tanken är att det ska införas på alla hotell före vintern.
I USA lanserar Marriott Hotels mobil incheckning på alla sina 329 hotell i USA och Kanada. I november kommer dessutom mobil utcheckning att introduceras. Sedan några månader har gäster på ett 30-tal hotell som är medlemmar i Marriotts lojalitetsprogram kunnat checka in via Marriotts mobilapp. Efter mobil incheckning lämnas nyckelkort ut utan formaliteter från en särskild disk. En fjärdedel av gästerna har utnyttjat möjligheten under testperioden, enligt ett pressmeddelande från Marriott.
Det går att checka in redan klockan 16.00 dagen före ankomst. Gästerna får sedan ett meddelande när deras rum är färdiga. På en handfull utvalda hotell testar Marriott även möjligheter att beställa extra handdukar, väckning och städning via appen. I november kommer tjänsten att testas i ytterligare 15 länder, bland andra Storbritannien, Kina, Förenade arabemiraten, Mexiko och Indien. Sverige är trots hög smartmobilpenetration inte med i den första vågen av internationell lansering.
Hotellkedjan Hyatt har experimenterat med mobil incheckning så tidigt som 2006. Andra hotellkedjor med mobil check-in är Omni Hotels som lanserade möjligheten för fem år sedan.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024