Annons:

Varning för flygledarstrejk i Frankrike idag

Trots avblåst flygledarstrejk i Europa finns risk för att franska flygledare ändå kommer att strejka idag.

Nu varnar flygbolagen för inställda flygningar till och från Frankrike i sista minuten. Franska myndigheter har begärt att alla flygbolag minskar antalet flygningar med 30 procent

EasyJet har varnat sina passagerare för inställda flyg eftersom 60 procent av deras flygningar går genom franskt luftrum, skriver Travelmole. Ryanair har ställt in 70 flygningar till Frankrike idag.

– Ryanair beklagar att behöva meddela att över 70 flygningar kommer att ställas in på torsdag den 10 oktober på grund av en fransk flygledarstrejk. Ytterligare förseningar och inställda flyg är sannolikt. Vi ber om ursäkt till alla passagerare som har får sina resplaner störda av dessa omotiverade flygledarstrejker. Alla passagerare som planerat att flyga på torsdag 10 oktober, bör kontrollera status för deras flyg på Ryanair.com – där uppdateringar kommer att publiceras – innan du reser till flygplatsen, säger Ryanairs pr-chef Robin Kiely i ett pressmeddelande.

Flygledarstrejken var från början planerad att drabba hela Europa och var initierad av flygledarnas fackliga paraplyorganisation Air Traffic Controllers European Unions Coordination (ATCEUC). Strejken avblåstes däremot i förra veckan eftersom EU-kommissionen har gått med på att omförhandla planerna på att liberalisera EU:s luftrum. De franska flygledarna är ändå fortsatt missnöjda och strejkar ändå. Även i juni gick de franska flygledarna ut i strejk av samma anledning.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024