Annons:

Mariotts vd rasar över USA:s finanskris

Arne Sorenson, vd för Mariott International uppmanar USA:s regering att återgå till jobbet.

USA:s finanskris är på väg att slå i skuldtaket och president Obama har inte lyckats komma överens med kongressen om åtgärdsplan. Detta har resulterat i en så kallad ”shutdown”, att många statliga funktioner har stängts ner och att personal inte har fått sina löner. Resultatet är att många av landets funktioner har blivit lidande, så även turismen och besöksnäringen. Nu höjer Mariott Internationals vd Arne Sorenson rösten och uppmanar regeringen i ett offentligt uttalande att återgå till jobbet.

– Marriott Internationals huvudkontor ligger bara några kilometer norr om USA:s Capitol, epicentrum för den federala regeringens shutdown. Konsekvenserna för detta sprider sig långt utanför Washington DC och även utanför USA:s gränser. Hela världen tittar på denna cirkus, vilket i bästa fall bara är pinsamt. Precis under se senaste åren står vi inför ett misslyckande av vårt politiska ledarskap som hotar en ekonomi som vill vända hörnet till högre tillväxt och sysselsättning, säger Arne Sorensen.

– De stora attraktionerna och regeringskanslite är stängt, vilket gör att turismen minskar till Washington DC. Besökare som ansöker om visum för att komma till USA för affärer eller nöje kommer sannolikt uppleva förseningar med att få sitt ESTA godkänt, på grund av att det inte finns tillräckligt många anställda i tjänst. Detta är bara några av de många konsekvenserna av denna shutdown, säger Arne Sorensen.

USA är beräknat att slå i skuldtaket imorgon, den 17 oktober.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024