Annons:

Läckö Slott vann Stora Turismpriset 2013

Stiftelsen Läckö Slott utanför Lidköping kammade hem segern när Stora Turismpriset 2013 delades ut igår kväll.

Det är 20:e året i rad som Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, delar ut Stora Turismpriset. Priset ges till ”föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige”. Priset på 100 000 kronor delades ut den 17 oktober i Stockholm.

Stiftelsens motivering för vinnaren Läckö Slott lyder:

”Årets vinnare är ett inspirerande föredöme som genom långsiktigt och medvetet arbete visat på möjligheterna att kombinera kultur, natur och måltider med hög kvalitet. Utifrån ett brett samarbete med näringsliv och andra aktörer och med starkt fokus på hållbarhet och besökarens helhetsupplevelse, har Stiftelsen Läckö Slott skapat ett starkt besöksmål av både nationell och internationell rang”.

Övriga finalister var Astrid Lindgrens Värld, Aurora Sky Station, Eriksberg Vilt & Natur, Folkhemsturen – ”Sweden the Middle Way”, Granö Beckasin, Hätteboda Vildmarkscamping, Mackmyra Svensk Whisky, Olssons Brygga, Romantic Sweden, Spritmuseum, STF Grövelsjön och Storsjöyran.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024