Annons:

”Sverigeflyg” kan bli samlingsnamn för sju lokala flygbolag

Idag ingår sju lokala flygbolag i Sverigeflyggruppen som alla flyger under egna namn. Om Braathens nya koncernchef Anders Ehrling får som han vill kan samtliga döpas om till Sverigeflyg.

Sundsvallsflyg, Gotlandsflyg, Kalmarflyg, Blekingeflyg, Kullaflyg, Flysmåland och Golden Air ingår alla i Sverigeflygsgruppen och avgår från Bromma flygplats. Braathens tillträdande koncernchefen Anders Ehrling är positiv till en sammanslagning under ett namn, vilket han tog upp i sina första kontakter med media.

– Alla Bromma-bolagen ska bli ett bolag och därtill fasa in världens mest miljövänliga flygplan. Utöver detta ska Bromma flygplats utvecklas ytterligare vilket jag ser väldigt mycket fram emot att få vara med om, sa han i en intervju med Svenska Dagbladet.

Ett gemensamt namn på flygbolagen skulle underlätta marknadsföringen.

– Ja, det är något vi diskuterar internt och därför inte kommenterar utåt. Men det är ingen hemlighet att samtalen förs, säger Emma Sandsjö på Sverigeflyg till Flygtorget.

Det som talar emot förslaget är att man är rädd att tappa den lokala förankringen och känslan. Detta var en av orsakerna till att bolagen en gång bildades som konkurrent de större aktörerna på marknaden.

– Därför ska de fortsätta att vara lokala i allt som har med driften att göra, säger Emma Sandsjö till Flygtorget.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024