Annons:

Amadeus lanserar mobilapp för affärsresenärer

Efter flera månaders pilottester lanserar Amadeus sin mobilapp för affärsresenärer, en efterlängtad nyhet för svenska affärsresebyråer.

Mobilappen AETM Mobile har varit mycket efterfrågad av svenska affärsresebyråer, som i de allra flesta fall använder Amadeus som bokningssystem både on- och offline. Nu kan dessa affärsresebyråer erbjuda sina företagskunder och dess tjänsteresenärer möjligheten att boka sin affärsresa via mobil. Precis som i Amadeus onlinebokningssystem för affärsresor, AETM, kan flyg och tåg sökas och bokas i samma skärmbild. Företagets resepolicy och regler samt affärsresenärens profil finns också i mobilen.

– Funktionerna du gör vid din dator flyttat ut i handen, säger Jesper Söderström, vd för Amadeus Scandinavia.

I mobilappen kan även affärsresenären se detaljer för sina bokade resor framöver. Däremot går det ännu inte att boka hotell i appen, däremot kan resenären se sina hotellbokningar som gjorts via webben.

Flera större affärsresebyråer har redan testat appen på sina kunder under pilotprojektet, men nu blir mobilappen tillgänglig för alla affärsresebyråer som använder Amadeus som bokningssystem.

En färsk undersökning som Business Travel News rapporterade om på måndagen visar dock att även om över 80 procent av affärsresenärerna på sex utvalda internationella flygplatser har en smartmobil, så är det mindre än 5 procent som bokat en resa i en mobilapp.

Amadeus Scandinavia har dock gjort en egen undersökning med hjälp av analysföretaget Resegeometri. Den visar att 77 procent av svenska affärsresenärer har en smartmobil. Undersökningen visar att dessa mobilburna resenärer ofta söker, bokar eller hantera sina resor genom en app. Ju fler resdagar en affärsresenär har desto mer använder han eller hon reserelaterade appar.

– Jag har helt övertygad om att resebokningar via mobil kommer att öka. När det gäller konsumentbeteende ligger USA först och där ser man stora ökningar av mobila bokningar. Liknande kundbeteende kommer hit också, säger Jesper Söderström.

KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024