Annons:

Rekord för cyklande turister i Stockholm

Intresset för att upptäcka Stockholm från cykelsadeln har ökat rekordartat. Antalet turister som utnyttjat Stockholmskortets guidade cykelturer i huvudstaden har mer än dubblerats på ett år.

Sightseeing från cykelsadeln är en växande trend. Samarbetet mellan Stockholmskortet och Bike Sweden är nytt för sommarsäsongen 2013 och blev en succé. I somras valde 2 700 Stockholmskortsinnehavare att upptäcka Stockholm genom att utnyttja den guidade cykeltur som ingår i kortet. Det är mer än dubbelt så många som föregående år, då siffran landade 1 200.

– Cykelgästerna har mer än fördubblats under sommaren och vi är glada att kunna vara med och bidra till bilden av Stockholm som en cykelvänlig stad, säger Erik Svedin, grundare av Bike Sweden.

– Tillsammans med Stockholm Visitors Board och Stockholmskortet visar vi gästerna hur fantastiskt Stockholm är att upptäcka med cykel. Bland våra utländska gäster framhålls Stockholm som en väldigt bra cykelstad med cykelvägar överallt och hänsynstagande medtrafikanter, säger Erik Svedin.

Bike Sweden inledde även ett samarbete med Stockholm Adventures inför sommaren 2013 som innebär att Bike Sweden nu är leverantör av Stockholm Adventures samtliga guidade cykelturer i Stockholm.

Det finns i dagsläget två guidade cykelturer att välja bland i Stockholm med Bike Sweden – Stockholm Sightseeing och Nationalstadsparken. Bike Sweden har även cyklar för uthyrning för de gäster som vill upptäcka Stockholm på egen hand.

 

Kommentarer är stängda.