Annons:

Storstäder i topp för höstlovsresor

Det är inte sol och värme som lockar svenskarna på höstlovet, utan storstäder och shopping.

Resesöksajten Momondo har genomfört en analys över de mest populära destinationerna för höstlovet under vecka 44, med utgångspunkt från Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. I den absoluta toppen hittar man London och Barcelona följt av New York och Stockholm.

– Trenden går mot cityweekends och när det väl finns tillfälle att resa bort passar svenskarna på. Det är de klassiska storstäderna som svenskarna väljer när de planerar sitt höstlov. En typisk resa när man inte är borta så länge och passande för årstiden då man söker upplevelser och kultur istället för sol och bad som sommarsemestern nyligen gav.” säger Robin Eriksson, marknadsansvarig på Momondo Sverige.

Även hos Ving toppar London listan över populäraste höstlovsresor, följt av Barcelona och Paris.

– Min erfarenhet, efter att ha gjort ett antal storstadsresor med mina barn, är att det är väldigt stimulerande att se staden med barnens ögon. De är nyfikna och ser saker som jag som vuxen inte tänker på och bidrar till många roliga reflektioner och aha-upplevelser. Samtidigt får man inte glömma bort att de är barn och behöver många pauser och vila, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Även Statistik från Supersavertravels Flygbarometer visar att London ligger i toppen. Bangkok som har haft en ledande position har tappat sin placering och ligger nu på plats fem hos Supersavertravel. Flygresorna till Bangkok under höstlovet har sjunkit med 45 procent. Samtidigt har bokningar till destinationer som London, New York och Berlin ökat.

–  Eftersom det är lov i en vecka och Bangkok ändå ligger ca 11 timmar bort så är det förståeligt att familjerna väljer en destination närmare.  En annan anledning kan vara att man i år behöver ta ut få semesterdagar för att få en längre sammanhållen julledighet. Det kan göra att fler familjer satsar på Thailand under julledigheten istället för nu under hösten, säger Marléne Wallberg, Marknadsdirektör på Supersavertravel.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024