Annons:

Wideröe på jakt efter nya flygplan

Norska Widerøe letar nya flygplansmodeller för att komplettera sin flotta.

Idag består WIderöes flotta av tre olika versioner av Bombardiers Dash. Nu ska flygbolaget uppgradera flottan och det är inte bara Bombardierplan som man tittar på.

Widerøe är på jakt efter nya cirka 20 nya plan i storleksklassen med 30–40 säten. Flygbolaget har även tittat på nya plan i den något större kategorin med 78 säten för att flyg på längre sträckor, som till Göteborg.

Men framförallt ska de nya planen ersätta de modeller som flyger på de kortare distanserna. Flera av de befintliga planen är drygt 20 år gamla, skriver Flygtorget.

– Det beror på att de flygplanen gör extremt många starter och landningar som gör att vi nu letar efter en efterträdare, säger Richard Kongsteien på Wideröe till norska media.

Exakt vilka flygplanstillverkare som Wideröe tittar på är inte offentligt.

– Det ska mycket till för att vi ska hitta säkrare flygplan till kortbanenätet än de vi har idag. Vad gäller säkerhet och komfort är Dash i yppersta klass. De flygplan som ska ersätta de här arbetshästarna måste ha minst samma komfort och dessutom kunna landa på korta banor, säger Richard Kongsteien. Wideröe är nordens största regionala flygbolag, har 1 400 medarbetare och flyger till 47 olika flygplatser i Skandinavien och Storbritannien.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024