Annons:

Thailand inför turistskatt

Thailand planerar att ta en entréavgift på 100 kronor för turister som anländer landet. Turistskatten ska användas till att täcka obetalda sjukhusräkningar för turister som skadat sig eller insjuknat under resan.

– Den nya policyn är ett resultat av att turister som råkar ut för olyckor eller blir sjuka när de är i Thailand och sedan hamnar på våra sjukhus är oförmögna att betala sina räkningar, säger Charnvit Phrathep, talesman för det thailändska hälsoministeriet, i aftonladet.se.

Hälsoministeriet uppskattar att turisternas obetalda räkningar uppgår till 140 miljoner kronor varje år.

– Vi försöker skicka räkningarna till respektive lands ambassad men det heter alltid att det inte finns någon budget för detta, säger Charnvit Phrathep.

Turistskatten har varit på tal en längre tid, men nu vill hälsoministeriet skynda på processen och att skatten ska träda i kraft den 1 januari 2014.

– Vi tror att de flesta utlänningar har råd med 500 baht (cirka 100 kronor) och om de kommer hit och får en hjärtattack så blir de nöjda om de vet att de får vård på närmsta sjukhus utan att för den skull behöva svara på en massa frågor, säger Charnvit Phrathep.

Skatten ska betalas av alla turister, avsett om man har en gällande sjukförsäkring eller ej, vilket har gett skatten kritik och flera aktörer inom thailändsk turistnäring är oroliga att skatten ska få en negativ inverkan på turismen till landet.

Enligt uppgifter funderar även Kambodja och Storbritannien på en liknande lösning.

Kommentarer är stängda.

Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024