Annons:

Astrid Lindgrens Värld sätter nytt rekord

2013 blir historiskt för Astrid Lindgrens Värld. Efter en rekordsommar följer parken upp med ett nytt publikrekord under höstlovet.

Året då Emil i Lönneberga fyllde 50 år blev sannerligen ett rekordår för Astrid Lindgrens Värld. Parken investerade 95 miljoner kronor på ett helt nytt Emil-område i parken och satte därefter ett nytt besöksrekord för sommarsäsongen.

Men det var inte färdigt med det. Parken öppnade också under nio dagar i samband med skolornas höstlov. Då besökte över 27 000 gäster parken.

Sammanlagt har 475 164 personer besökte parken under helåret. En förbättring av tidigare rekord med 14 560 personer.

– Ett historiskt år på alla sätt! Ett starkare kvitto än årets besöksrekord på alla plan går inte att få när det handlar om att de vägval vi gjort är korrekta. Att våra ambitioner att vara Astrid Lindgrens Värld ”på riktigt” genom långsiktighet och äkthet uppskattas på det här sättet känns naturligtvis helt
underbart, säger Mikael Ahlerup, vd för Astrid Lindgrens Värld, som lämnar vd-posten i december.

– Det känns personligen väldigt bra att, när jag nu lämnar företaget efter 10 år, få lämna ett företag som seglar i medvind och som uppskattas av våra gäster. Det blir många fina minnen att ta med sig från Vimmerby avslutar Mikael Ahlerup som
lämnar vd tjänsten i december i år.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024